Nieuws

Held van de maand: oktober 2019

Tybo

 

Hallo, ik ben Tybo. Een vrolijke kleuter die in augustus 3 jaar is geworden. Vorig jaar op 11 september kreeg ik de diagnose van desmoplastische small blue round tumor. Geen idee wat dat betekent. Het enige dat ik merk, is een bult op mijn lies. Ik voel ook zo een bult in mijn onderbuik. Het doet geen pijn, maar soms zit het in de weg als ik wil rennen. Volgens de dokters zouden er ook uitzaaiingen naar de longen zijn, maar daar heb ik tot 3 weken geleden niets van gemerkt. Nu ben ik wel vaak kortademig.
Ik heb al verschillende soorten chemo's gekregen, maar tot nu toe is er nog niets gevonden dat me zou kunnen genezen.

Maar dat houdt me niet tegen om met Lego te spelen. Samen met papa bouwen we allerlei dingen en ik mag er daarna mee spelen. Normaal moet je ouder zijn om met Lego te spelen, maar omdat ik zo een fijne motoriek heb en ontzettend veel geduld, is dat voor mij geen probleem.
Met mama kijk ik graag naar filmpjes omdat ze me dan knuffelt. Paw patrol en Peppa pig zijn mijn favorieten. Naar pretparken gaan vind ik ook fantastisch. Zeker als mijn zusje en nichtjes meegaan.
Ik ben helemaal gefascineerd door de brandweer. Een paar keer heb ik ze al mogen ontmoeten. Ik vind het geweldig om in een brandweerwagen te zitten. Maar ook de politie en de ambulance hebben toffe wagens. Als ik later groot ben, ga ik ook mensen helpen, zeker als ik dan in zo een wagen met sirene mag rijden.

 

Word jij onze nieuwe Held(in) van de Maand? Neem contact met ons op en verover ook een plaatsje in onze Hall of Heroes!