Ouder + kind dag

H4H ouder + kind dag

Datum: 7 april, 2019

Hoelaat: 10:00 - 16:00

Kostprijs: Gratis

Locatie: Schoolstraat 40, 2430 Eindhout - Laakdal

Op 7 april vindt onze allereerste Ouder+Kind dag plaats!

Dankzij verschillende sponsors kunnen wij deze dag gratis aanbieden voor kinderen en jongeren met een chronische of levensbedreigende aandoening.

Wat staat er deze dag op het programma?

In de voormiddag starten we rustig op: onder leiding van Heldin Lesly Adriaensen van Van Binnen Uit, maken we op een speels en aangename manier kennis met kinder- en tieneryoga. Yoga betekent "lichaam en geest verbinden". Met kinderyoga gaan we dit ook samen brengen.  Dit is voor hen een moment van plezier en rust, zonder prestatiedrang. Als je aan kinderen vraagt "Hoe zie jij Yoga?", gaan ze al snel in de lotushouding zitten. Dit voelt niet prettig aan voor hen. Dus op een andere manier gaan we op zoek om rust te vinden en de prikkels om hen heen te negeren. Mama of papa zullen hun kind hierin begeleiden. Afronden van deze initiatie, doen we met een crea-moment, door middel van een tekening of iets creatiefs  kunnen de kinderen hun belevingen weergeven of aantonen hoe ze zich voelen.

In de namiddag gaan we iets gedurfder: we verwelkomen Heldin Lien Drent van circusschool Locorotondo. Zij zal onze namiddag vullen met een supertoffe circusinitiatie. Ze zorgt voor het nodige materiaal en zal ons enkele kneepjes van de circustechnieken aanleren. Ook hier weer verwachten we de medewerking van mama of papa.

De interactie tussen ouder en kind staat op deze dag centraal. We willen helpen jullie band te versterken op een aangename en niet-alledaagse manier. Tijdens de yogasessie werken we aan jullie ‘emotionele band’, terwijl we tijdens de circusworkshop graag jullie ‘vertrouwensband’ wat opkrikken.

De plaatsen zijn beperkt! Willen jullie dus mee genieten van deze super toffe dag, dan is snel inschrijven de boodschap!

Wij hopen jullie alvast te mogen ontmoeten!